2017. október 11., szerda

Töltött fánk



Vettem nemrég igazi kemény mindenmentes szilvalekvárt, és eszembe jutott, régen nagymamám csinált ilyen fánkot, ezer éve nem ettem, meg is kívántam! :)

A fánk alapreceptje már korábban felkerült a blogba, itt elérhető.
Ismét egy kis változtatással, az 50 dkg liszt nekem most úgy nézett ki, hogy 25 dkg finomliszt, 25 dkg teljeskiörlésű liszt.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtottam téglalap alakúra kb. fél centi vastagra és alján végig raktam egy sor lekvárt, majd egyszer felhajtottam, és egy késsel levágtam. Picit sodortam rajta, félbehajtottam és befontam.
Ugyanígy a következő sor, addig, amíg el nem fogyott a tészta.

 Forró olajban kisütöttem, majd porcukorral megszórtam. ( Itt a porcukor kimaradt)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése