2016. április 4., hétfő

Vaníliás karika

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj vagy margarin

+ 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
- 1 evőkanál olaj

1. A vajat vagy margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát, majd folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. 
2. Lisztezett felületen 1 cm vastagra kell nyújtani és kiszaggatni a karikákat. Sütőpapíros tepsibe tesszük.
3. Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső sütésen 10 percig sütjük (ne tovább! - ha kihűl, megszilárdul).
4. A csokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal. 
5. A kekszek alját belemártjuk a csokoládéba és a csokis felével felfelé tálcára sorakoztatjuk. Hűvös helyre (vagy hűtőbe) tesszük, és ha megszilárdult a csokoládé, kész is a finom vaníliás karikánk.

Nekem csak linzer kiszúrom volt, de az ízén ez semmit nem változtat! :)





És a tésztájából ma ilyen is készült: