2014. szeptember 7., vasárnap

Almás pite

Almás pite



Imádom az almás pite illatát, ma ez került az asztalra desszertként.
Hozzávalók:

70dkg finomliszt
25dkg rama
15dkg kristálycukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1doboz tejföl
2 tojás

A töltelékhez:
2-3kg alma
kristálycukor
fahéj
( Bár nem volt itthon, ezért egy fél csomag mézeskalács fűszerkeverék került bele, hát nem rontotta el! :)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
Hagyjuk egy kicsit pihenni, közben az almákat lereszeljük, megszórjuk a fahéjjal és a kristálycukorral.
Ezt is hagyjuk állni egy kicsit, közben a tepsit kivajazzuk, lisztezzük.
Kinyújtjuk az egyik tésztát és a sodrófa segítségével beletesszük a tepsibe.
Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
A reszelt almából kinyomkodjuk a levet.
Rásimítjuk a tésztára, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot.
A tetejét villával megszurkáljuk és mehet a sütőbe, 200 fokon 30 perc alatt készre sül.
Megszórjuk a tetejét porcukorral.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt felvágjuk.