2017. október 11., szerda

Linzer karikák



Hozzávalók:


  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 üveg sárgabarack lekvár

Elkészítése: A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán. Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése