2017. november 16., csütörtök

A legjobb pizzatészta





Nem szeretem a bolti pizzát, jobb szeretem ezt is magam készíteni.
Nekem ez vált be a legjobban sok-sok kísérletezés után, régóta ezt készítem. Íme:

Hozzávalók:

  • 50 dkg kenyérliszt
  • 300 ml víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő

  1. Az élesztőt morzsold szét a langyos vízben, add hozzá a cukrot és az olívaolajat és keverd el.
  2. Várj 10 percet, amíg az élesztő felfut. A sót és a lisztet közben szitáld egy mély tálba, és formálj egy lyukat a közepébe.
  3. Öntsd az élesztőt a liszt közepébe, és apránként keverd össze, amíg az összes folyadékot fel nem veszi. (Én szoktam szórni a tésztájába egy kis oregánót.)
  4. Formázz belőle labdát, és dagaszd kb. 10 percig. Sima kenyértésztát kell kapnod, ami könnyen formázható és nem ragad.

5. Ha kész , tedd egy olívaolajjal kikent tálba, takard le, és hagyd meleg helyen pihenni minimum egy órát.



6. Miután megkelt, dolgozd át egy kicsit. Egy-két percig kell csak gyúrni, hogy kiszorítsd belőle a levegőt. Ezután vágd annyi darabba, ahány pizzát szeretnél, és formázz belőle gombócokat. Vagy nyújtsd ki téglalap alakúra, ha tepsiben sütnéd. Pihentesd lisztezett felületen még 5-10 percig.



Közben megcsinálom a szószt, majd rákenem a tésztára, rápakolgatom a feltéteket, megszórom reszelt sajttal és mehet az előre melegített sütőbe. 250 fokon kb 15 perc alatt kész.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése