2015. október 27., kedd

Almás-pudingos



Hozzávalók:


500g leveles tészta

Töltelékhez:


240g babapiskóta
1200g reszelt alma
3 ek kristálycukor
fahéj
egy kis citromlé

Pudinghoz:


1200ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
7 ek kristálycukor

Elkészítés:

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretére, a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, vagy kizsírozzuk, a kinyújtott tésztát ráhelyezzük.
A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk. (nem kell kicsavarni a levét, azért kell alá a babapiskóta)
A tejből, a cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon, kb 30 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

2015. február 14., szombat

Bögrés palacsinta


Csak annyit róla, lehet, hogy ezentúl mindig így készítem! :)

Hozzávalók:

2 bögre finomliszt
2 bögre tej
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. olaj

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak.  A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a  felvert habot és az olajat. Palacsintasütőben kisütjük.
Vastagabb a tésztája, de könnyű, isteni finom, főleg a saját készítésű meggylekvárommal! :)