2012. április 30., hétfő

Gyümölcstorta

Gyümölcstorta

A tésztához 4 db tojás, 4ek liszt, 4ek cukor, fél csomag sütőpor.
Tetejére 0,5 liter tej, 1 csomag vanília pudingpor, 1 csomag tortazselé, 1 vaníliás cukor, bármilyen gyümölcs.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, végül egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport.
A gyümölcstorta formát kivajazzuk. A tésztát a tortaformába töltjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
10 percig magasabb hőfokon (kb. 200 fok) sütjük, majd levesszük takarékra (kb. 160 fok) és további 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából.

Közben a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük és elkészítjük a vaníliapudingot.
Miután kihűlt, rákanalazzuk a piskótára, majd elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére.