2012. október 28., vasárnap

Töltött lángos

Töltött lángos

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 30 dkg langyos, áttört főtt krumpli, fél kocka friss élesztő (2,5 dkg), 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, langyos víz, olaj a sütéshez. Tölteléknek sajt és sonka.

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen letakarva 40-45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, amiket kézzel óvatosan széthúzogatunk, vigyázva, hogy a tészta ne szakadjon el,aztán a közepükbe halmozzuk a tölteléket, a tésztát félbehajtjuk, és a széleit  jó alaposan egybenyomkodjuk.