2018. december 19., szerda

Hagymás krumplisaláta


Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
4 fej lila hagyma
1 teáskanál só
Az ecetes léhez:
1,5 l víz
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor 
1,5 evőkanál 10%-os ecet
A tartárhoz:
2,5 dl tejföl
fél csapott teáskanál só
majonéz

Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, elnegyedeljük, felszeleteljük, besózzuk, negyed órát állni hagyjuk. A krumplit is kicsit besózzuk, majd összeforgatjuk a hagymával.
Elkészítjük az ecetes levet. A vizet a többi hozzávalóval elkeverjük, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint pótoljuk, ha valami még kell bele. Ráöntjük a hagymás krumplira, és állni hagyjuk. Min. 1 órát, de akár 1 napot is (hűvös helyen).
2 tojássárgájából majonézt készítünk, 1tk cukorral, kis borssal, sóval, 1tk mustárral, 2tk citromlével. Utána hozzákeverjük a tejfölt, kis porcukrot, majd szűrőlapáttal belemerjük a hagymás krumplit.