2017. október 9., hétfő

Tigris kifli



Hozzávalók:


  • - 30 dkg finomliszt
  • - 20 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
  • - 2,5 dkg élesztő
  • - 3 dl langyos tej
  • - 5 evőkanál eritrit, vagy bármilyen édesítő
  • - 1 csomag vaníliás cukor
  • - 5 dkg margarin
  • - 1 tojás sárgája
  • - 1 kávéskanál só
  • - 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Közben a lisztet kimérem, hozzáadom az édesítőt, vaníliás cukrot, a sót, a margarint és a tojás sárgáját, majd az élesztős tejet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle.

Ezután a tésztát kettévágom, az egyikbe beledagasztom a kakaóport és  a két tésztát meleg helyen 1 óráig kelesztem.
Ha megkeltek, ezeket is kettévágom, így 2 világos és 2 kakaós tésztám lesz.

Kinyújtom az egyik világos tésztát kör alakúra, majd az egyik kakaós tésztát is, és egymásra teszem úgy, hogy a kakaós legyen felül. Még egy kicsit formázok rajta a nyújtófával, majd 4 felé vágom,
és a szeleteket is 3 felé. 

A tésztát feltekerem kifli formára, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
A másik adag 2 tésztát is kinyújtom és ugyanúgy járok el, mint az elsőnél. Összesen 24 darab kiflink lesz.

                                                    A tepsin még 30 percig kelesztem.



Majd 180 fokon 15 perc alatt megsülnek. Utána vegyük ki, kenjük le tejjel, és hagyjuk kihűlni.






Kicsit nagyok lettek, pedig azt hittem, jó vékonyra nyújtottam a tésztát, úgyhogy legközelebb még vékonyabbra kell, de az ízén ez nem változtat :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése