2017. október 11., szerda

Gumisüti



Ez az egyik kedvencem. Kissé macerás, de ha ráérez az ember, szépen lehet vele haladni!

Négy réteget kell elkészíteni szépen egymás után, ezért érdemes egy magasabb falú tepsiben készíteni, illetve olyanba, ami befér a fagyasztóba.


Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 6 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy tálban, majd a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot hozzákeverjük. 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felforrt, a zselatint melegen hozzákeverjük a masszához. A tepsibe öntjük, és fél órára a fagyóba tesszük.

A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojássárgájához 1 evőkanál kakaóport keverünk. Ráöntjük a már fagyóban megdermedt rétegre és ismét visszatesszük hűlni.

A harmadik réteghez 5 dl tejfölt, 6 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 1 tasak zselatint forrásig keverünk, hozzáadjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a fagyóban dermedni.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 1 tasak zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése