2014. június 23., hétfő

Mustáros-fokhagymás bundában sült csülök

1,5 kg csülköt puhára főzünk, majd ha kihűlt, kicsontozzuk, felszeleteljük.
1 db tojást felverünk, adunk hozzá egy kis csülök levet, 3-4 reszelt fokhagymát, egy kisebb reszelt vöröshagymát, 1 ek mustárt, őrölt borsot és annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapjunk. 
A csülök darabokat lisztbe forgatjuk, majd a mustáros tésztába mártjuk.
Forró olajban vagy zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük és tálalhatjuk is.




2014. június 21., szombat

Isteni brownie

Régóta szerettem volna már brownie-t készíteni, mert rengeteget hallottam róla, de enni még soha nem ettem. Szóval kutakodtam a neten és jó pár receptet lementettem, de végül ennél maradtam. 
Hát ez valami isteni lett! :)
A tetején van egy vékony roppanós réteg, alatta egy ragacsos tészta, mintha nem sült volna meg teljesen. 

És akkor a recept:

Hozzávalók:

225g vaj
200g étcsoki
3 ek kakaópor
5 egész tojás
200g cukor
100g liszt

A vajat az étcsokival vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük.
Ezután hozzá keverjük a vajas csokit és a lisztet.
Jénai tálba öntöttem, majd 180 fokon kb. 25 percig sütöttem.
Kivettem a sütőből, a roppanós réteg alatt még kicsit folyós volt a tészta, de ahogy kihűlt, már vágható állapotba került :)