2019. március 27., szerda

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

60dkg liszt
20g élesztő
1,5dl langyos tej
1tk cukor
1 tojás
300g natúr joghurt
15dkg vaj
1 ek zsír
2 tk só

Az élesztőben elmorzsolom az élesztőt, beleteszek
egy tk cukrot és egy evőkanál lisztet, elkeverem és hagyom felfutni.
Egy tálba szitálom a lisztet, majd hozzáadom a többi összetevőt és bedagasztom a tésztát. Ha lágy, tegyünk még egy kis lisztet hozzá.

1 órán keresztül kelesztem, majd kinyújtom, összehajtogatom és újabb 1 órát kelesztem. Kb háromszorosára kel, pillekönnyű tésztája lesz. Lisztezett felületen ujjnyira kinyújtom és pogácsa szaggatóval kinyújtom. A tetejét megkenem egy felvert tojással és sajtot szórok rá. Előre melegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm. Pihepuha, másnap is puha, már ha marad belőle.