2017. október 11., szerda

Bolognai spagetti - Ahogy Én készítem



Szeretjük, mert kiadós és laktató.

Két nagyobb fej vöröshagymát felkockázok és egy lábasban kevés olajon megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, egy teáskanál porpaprikával, borssal megszórom, elkeverem, majd hozzáadok kb. 80dkg darált húst, amit fehéredésig átsütök, majd vízzel felöntöm.
Hozzáöntök egy 340g-os sűrített paradicsomot és hagyom puhulni a húst.
Közben egy másik fazékban vizet forralok sóval, egy kis olajjal, ebben főzöm meg a spagetti tésztát.
Amikor már félig megfőtt a hús, teszek hozzá egy kis ételizesítőt (ízlés szerint) szárított bazsalikomot, oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet, egy tk. cukrot. Készre főzöm.

Ha a tészta és a ragu is megfőtt, én összeszoktam keverni, mert így a tészta is magába szívja a ragut, jó szaftos lesz. Tányérra szedem és megszórom a tetejét reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése