Hozzávalók:
- - 30 dkg finomliszt
- - 20 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
- - 2,5 dkg élesztő
- - 3 dl langyos tej
- - 5 evőkanál eritrit, vagy bármilyen édesítő
- - 1 csomag vaníliás cukor
- - 5 dkg margarin
- - 1 tojás sárgája
- - 1 kávéskanál só
- - 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Közben a lisztet kimérem, hozzáadom az édesítőt, vaníliás cukrot, a sót, a margarint és a tojás sárgáját, majd az élesztős tejet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
Ezután a tésztát kettévágom, az egyikbe beledagasztom a kakaóport és a két tésztát meleg helyen 1 óráig kelesztem.
Ha megkeltek, ezeket is kettévágom, így 2 világos és 2 kakaós tésztám lesz.
Kinyújtom az egyik világos tésztát kör alakúra, majd az egyik kakaós tésztát is, és egymásra teszem úgy, hogy a kakaós legyen felül. Még egy kicsit formázok rajta a nyújtófával, majd 4 felé vágom,
és a szeleteket is 3 felé.
A tésztát feltekerem kifli formára, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
A másik adag 2 tésztát is kinyújtom és ugyanúgy járok el, mint az elsőnél. Összesen 24 darab kiflink lesz.
A tepsin még 30 percig kelesztem.
Majd 180 fokon 15 perc alatt megsülnek. Utána vegyük ki, kenjük le tejjel, és hagyjuk kihűlni.
Kicsit nagyok lettek, pedig azt hittem, jó vékonyra nyújtottam a tésztát, úgyhogy legközelebb még vékonyabbra kell, de az ízén ez nem változtat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése