Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 üveg sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól összedolgozzuk. A kapott cipót fóliába csomagoljuk és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük
A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán.
Linzerkiszúróval formára szaggatjuk, majd sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 percig sütjük. Lekvárral összetapasztjuk őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése