Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
- 1 tojás
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 10 dkg kristálycukor, vagy ennek megfelelő édesítő
- 1/2 dl napraforgó olaj
- 2 dl tej
Elkészítés
1. Bemelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffin tepsibe beleteszünk egy-egy papírkapszlit.
2. A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a szódabikarbonát, és éles késsel morzsásra daraboljuk az étcsokit. A csokimorzsát a lisztes keverékhez szórjuk, és előveszünk egy másik tálat.
3. Ebbe beleütjük a tojást, beletesszük a vaníliaaromát és hozzáadjuk a kristálycukrot, az olajat meg a tejet. Kézi habverővel alaposan összedolgozzuk az egészet, és ha már sima, hozzáöntjük a csokis-lisztes egyveleghez.
4. A tésztát kanállal összekeverjük, és arányosan szétosztjuk a papírkapszlikban. Mehet is a sütőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt a csokimorzsás muffinok megsülnek, és közben szépen meg is emelkednek.
2. A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a szódabikarbonát, és éles késsel morzsásra daraboljuk az étcsokit. A csokimorzsát a lisztes keverékhez szórjuk, és előveszünk egy másik tálat.
3. Ebbe beleütjük a tojást, beletesszük a vaníliaaromát és hozzáadjuk a kristálycukrot, az olajat meg a tejet. Kézi habverővel alaposan összedolgozzuk az egészet, és ha már sima, hozzáöntjük a csokis-lisztes egyveleghez.
4. A tésztát kanállal összekeverjük, és arányosan szétosztjuk a papírkapszlikban. Mehet is a sütőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt a csokimorzsás muffinok megsülnek, és közben szépen meg is emelkednek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése