Nem szeretem a bolti pizzát, jobb szeretem ezt is magam készíteni.
Nekem ez vált be a legjobban sok-sok kísérletezés után, régóta ezt készítem. Íme:
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyérliszt
- 300 ml víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- Az élesztőt morzsold szét a langyos vízben, add hozzá a cukrot és az olívaolajat és keverd el.
- Várj 10 percet, amíg az élesztő felfut. A sót és a lisztet közben szitáld egy mély tálba, és formálj egy lyukat a közepébe.
- Öntsd az élesztőt a liszt közepébe, és apránként keverd össze, amíg az összes folyadékot fel nem veszi. (Én szoktam szórni a tésztájába egy kis oregánót.)
- Formázz belőle labdát, és dagaszd kb. 10 percig. Sima kenyértésztát kell kapnod, ami könnyen formázható és nem ragad.
Közben megcsinálom a szószt, majd rákenem a tésztára, rápakolgatom a feltéteket, megszórom reszelt sajttal és mehet az előre melegített sütőbe. 250 fokon kb 15 perc alatt kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése