50 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
3 dl tej
5 dkg margarin
1 ek rum (vagy aroma)
2 ek porcukor
1 csipet só
- A lisztet összekeverjük a porcukorral, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojássárgáját.
- Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, és az 1 ek rumot.
- Amikor összeállt, hozzáadjuk az 5 dkg puha margarint.
- Szép puha tésztát kapunk.
- Hagyjuk pihenni. Amint megkelt a tészta, kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
- Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, hagyjuk még pihenni egy kicsit.
- Közben az olajat felforrósítjuk.
- Közepes lángon sütjük mindkét oldalát.
- Fontos, hogy az a fele kerüljön az olajba először, amelyik pihentetésnél a teteje volt, ujjunkkal kis mélyedést csináljunk, és úgy tegyük az olajba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése