2017. október 28., szombat

Csokimorzsás muffin






Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 1 tojás 
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg kristálycukor, vagy ennek megfelelő édesítő
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 2 dl tej

Elkészítés

1. Bemelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffin tepsibe beleteszünk egy-egy papírkapszlit.

2. A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a szódabikarbonát, és éles késsel morzsásra daraboljuk az étcsokit. A csokimorzsát a lisztes keverékhez szórjuk, és előveszünk egy másik tálat.

3. Ebbe beleütjük a tojást, beletesszük a vaníliaaromát és hozzáadjuk a kristálycukrot, az olajat meg a tejet. Kézi habverővel alaposan összedolgozzuk az egészet, és ha már sima, hozzáöntjük a csokis-lisztes egyveleghez.

4. A tésztát kanállal összekeverjük, és arányosan szétosztjuk a papírkapszlikban. Mehet is a sütőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt a csokimorzsás muffinok megsülnek, és közben szépen meg is emelkednek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése