2017. október 5., csütörtök

Teljeskiörlésű zsemle

Előző este 150g vízben elkeverek 5 gramm friss élesztőt, majd hozzáadok 200 gramm teljeskiörlésű lisztet és kanállal jól átforgatom, hogy egynemű legyen. Letakarom és reggelig hagyom dolgozni.

Másnap reggel kimérek egy tálba 150gramm teljeskiörlésű lisztet, 100 gramm finomlisztet, 50 gramm búzasikért, 180 gramm vizet, 10 gramm élesztőt, 40 gramm olajat és 2 tk. sót, hozzáöntöm az előző este félretett tésztát és bedagasztom.

Kb. 1 órát kelesztettem, majd 6 felé osztottam és megformáztam.

Közben a sütőt 230 fokra előmelegítettem, az aljába betettem egy kis fazékban vizet, a zsemléket sütőpapírral bélelt tepsikre helyeztem, bespricceltem vízzel és beraktam a sütőbe. 10 perc elteltével a hőfokot levettem 200 fokra és még 20 percig sütöttem.

Amikor készre sült, rácsra tettem és hagytam kihűlni.




Nagyon jó lett, kívül ropogós, belül puha zsemle :)
Lehet variálni, magvakkal megszórni, vagy másképp formázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése