2017. október 20., péntek

Sokmagvas stangli




Hát ez olyan lett, mint a bolti! Ja nem, ez attól sokkal jobb! 😉

Előző este úgynevezett előtésztát készítek.

150g vízben elkeverek 5 gramm friss élesztőt, majd hozzáadok 200 gramm teljeskiörlésű lisztet és kanállal jól átforgatom, hogy egynemű legyen. Letakarom és reggelig hagyom dolgozni.

Másnap reggel kimérek egy tálba 150gramm teljeskiörlésű lisztet, 100 gramm finomlisztet, 50 gramm búzasikért, 180 gramm vizet, 10 gramm élesztőt, 40 gramm olajat és 2 tk. sót, hozzáöntöm az előző este készített előtésztát és bedagasztom.

Kb. 1 órát kelesztettem, majd 8 felé osztottam és megformáztam.



Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem,  a stanglikat sütőpapírral bélelt tepsikre helyeztem, és még 30 percig pihentettem. Közben egy serpenyőben pirítottam lenmagot, szezámmagot és aprószemű zabpelyhet. Utána bespricceltem őket vízzel, nem baj, ha a papírra is jut, megszórtam a magkeverékkel és beraktam a sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sütöttem.

Amikor készre sült, rácsra tettem ismét bespricceltem vízzel és hagytam kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése