2017. október 16., hétfő

Meggyes-diós muffin



Hozzávalók:


  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 dl meggybefőtt lé
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg tört dió
  • Fél üveg magozott meggy


Elkészítés:

A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal felverjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Csomómentesre keverjük a meggybefőtt levével.
Végül beleforgatjuk a meggyszemeket és a diót, a masszát a muffin-papírokkal bélelt tepsibe töltjük. Minden mélyedést 2/3 részig töltünk meg, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése